Project Description

Huidpraktijk Nieuwkoop Pigment behandeling IPL
Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment (melanine) zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. De pigmentcellen kunnen in de war raken, te veel pigment produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hormoonschommelingen, sommige medicatie, blootstelling aan zonlicht, na ontstekingen (acne) en wondjes. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering.
CONTACT

Pigmentvlekken

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen oppervlakkige pigmentvlekken en dieper gelegen pigmentvlekken. Dit bepaalt niet alleen de manier waarop een pigmentvlek het meest effectief behandeld kan worden, maar het schept ook meer duidelijkheid over het verwachtingsbeeld. Ook uw huidskleur, de locatie en de uitgebreidheid van de pigmentvlekken beïnvloeden de keuze van de behandelmethode.

Een effectieve behandeling van pigmentvlekken bestaat uit 3 belangrijke elementen.
  • Element 1: opruimen van overtollig pigment.
  • Element 2: voorkomen dat pigmentcellen opnieuw te veel pigment aanmaken.
  • Element 3: onderhoud om het behaalde resultaat te behouden en zonbescherming.

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen worden ingezet tegen pigmentvlekken.

Pigment behandeling IPL

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) absorbeert de bruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek zal afbreken. De omringende huid en de huid onder het pigment blijven intact, alleen de vlek zelf wordt behandeld.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat roder en licht gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste reactie die voor een buitenstaander vaak niet zichtbaar is. In de dagen na de behandeling kunnen de pigmentvlekjes tijdelijk meer zichtbaar zijn. Dit is een goed teken en toont aan dat de huidoneffenheden goed geabsorbeerd zijn door het licht. Als u wilt kunt u zelf uw huid camoufleren. Afhankelijk van de indicatie, het behandelde oppervlakte en het herstelvermogen van de huid kan het enkele dagen tot twee weken duren voor de huid hersteld is.

Aantal benodigde behandelingen

Oppervlakkige pigmentvlekken vervagen meestal binnen één tot drie behandelingen. Tussen de behandelingen in zit een periode van 4 weken. De behandelintensiteit heeft invloed op het benodigde aantal behandelingen. De gewenste aanpak (mild of intensief) en bijbehorende voor- en nadelen worden vooraf besproken en persoonlijk afgestemd. De verschijning van huidoneffenheden staat vaak in verband met de hoeveel zonlicht waar uw huid in het verleden aan heeft bloot gestaan. Ook onvermijdelijke factoren als ouder worden, hormonale invloeden en erfelijke gevoeligheid lokken verkleuringen in de huid uit. Daarom kan een onderhoudsbehandeling in de toekomst gewenst zijn.

Pigment behandeling Peeling

Fruitzuur peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijk zuren. Ze hebben de kracht om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Daarnaast heeft ieder zuur zijn unieke eigenschappen. Met melkzuur, glycolzuur, kojinezuur kunnen we de pigmentvlekken aanpakken en oplichten. Meestal worden er combinatie van zuren gebruikt voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij intensieve peelings ontstaat ongeveer twee dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan een week aanhouden.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van 3 tot maximaal 6 behandelingen te volgen, elke twee tot vier weken. Bij elke behandeling ziet u vooruitgang. U bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de huid te laten peelen door de huidtherapeut.

Pigment behandeling Microneedling

Microneedling zorgt dat de cellen beter met elkaar communiceren waardoor de pigmentcellen niet verstoort raken. Microneedling zorgt ook voor verdikking van de opperhuid waardoor de huid beter beschermd is tegen UV straling. Tevens zorgt microneedling voor betere absorptie van producten, dat zorgt voor meer effectiviteit.

Na de behandeling

Door de microneedling kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling blijft de huid ook nog wat roder, binnen 24 uur trekt de roodheid weg.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de microneedling in een kuur van 6 behandelingen te volgen, elke 6 weken in het gezicht en elke 8 weken op het lichaam. Er zit geen maximum aan het aantal behandelingen maar wacht na een kuur altijd zes maanden tot een jaar tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen.

Thuis behandeling

Allereerst is bewustwording van de oorzaken, zoals blootstelling aan UV-straling, krabben aan de huid en hormoonschommelingen belangrijk. Als uw huid gevoelig is voor pigmentvorming is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Thuis producten zijn zeer zinvol om reeds aanwezige pigmentvlekken te vervagen en de vorming van nieuwe pigmentvlekken voorkomen.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste verzorging voor thuis. Wij bespreken met u ook de invloed van uw levensstijl en zongedrag.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van pigmentvlekken in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

ZORGWIJZER

“Bezoek ook onze webshop…”

SHOPPEN

Stel een vraag of maak gelijk een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek.

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: Team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici, Qualizorg.