Project Description

Huidpraktijk Nieuwkoop Roodheden Couperose behandeling IPL
Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Soms word je geboren met rode huid kleurverschillen, zoals bij de wijnvlek en de ooievaarsbeet. Het kan ook op latere leeftijd ontstaan, zoals bij couperose en rosacea. Verwijde bloedvaatjes spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt en meer weerstand krijgt. Met lichtflitstherapie bereiken we dit doel snel en zonder risico’s.
CONTACT

De behandeling

  • IPL (Intense Pulsed Light) is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huid kleurverschillen op allerlei lichaamsdelen te verwijderen of te verminderen.
  • Het IPL apparaat geeft lichtpulsen met een hoge energie intensiteit van groen licht af. Deze energie wordt wel opgenomen door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt.
Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat roder en licht gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste reactie die voor een buitenstaander vaak niet zichtbaar is. In de dagen na de behandeling kunnen de vaatjes tijdelijk meer zichtbaar zijn. Dit is een goed teken en toont aan dat de huidoneffenheden goed geabsorbeerd zijn door het licht. Als u wilt kunt u zelf uw huid camoufleren. Afhankelijk van de indicatie, het behandelde oppervlakte en het herstelvermogen van de huid kan het enkele dagen tot twee weken duren voor de huid hersteld is.

Aantal benodigde behandelingen

Meestal zijn er een tot drie behandelingen voldoende voor het verwijderen van couperose en gesprongen bloedvaatjes. De behandeling van rosacea, diffuse roodheid, een ooievaarsbeet en wijnvlekken heeft gemiddeld vier tot vijf behandelingen nodig. De verschijning van huidoneffenheden staat vaak in verband met de hoeveel zonlicht waar uw huid in het verleden aan heeft bloot gestaan. Ook onvermijdelijke factoren als ouder worden, hormonale invloeden en erfelijke gevoeligheid lokken verkleuringen in de huid uit. Daarom kan een onderhoudsbehandeling in de toekomst gewenst zijn.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste verzorging voor thuis. Wij bespreken met u ook de invloed van uw levensstijl en zongedrag

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van roodheden in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

ZORGWIJZER

“Bezoek ook onze webshop…”

SHOPPEN

Stel een vraag of maak gelijk een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek.

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: Team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici, Qualizorg.