Huidpraktijk Nieuwkoop Acnebehandeling
Acne is één van de meest bekende huidklachten. Het is een aandoening van de talgklieren. Mee-eters en puistjes zijn de belangrijkste verschijnselen van acne. Ze ontstaan op delen van de huid die veel talgkliertjes bevatten, zoals het gezicht, het decolleté, de schouders en de rug.

De behandeling

Acne kan bij Huidpraktijk Nieuwkoop behandeld worden door middel van een dieptereiniging, peeling en speciale huid producten.

Dieptereiniging
Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd door middel van een steriel naaldje. Door de ophopingen van talg te verwijderen, hiermee voorkomt u dat de huid gaat ontsteken en dat u zelf aan de puistjes gaat krabben. Deze behandeling wordt los ingezet of in combinatie met een peeling.

Na de behandeling

Direct na de behandeling ziet u een zichtbare vermindering van de onzuiverheden. Na de behandeling kan de huid rood zijn. Dit houdt enkele uren tot 1 dag aan.

Peeling
Fruitzuur peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijk zuren. Ze hebben de kracht om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Daarnaast heeft ieder zuur zijn unieke eigenschappen. Met Salicylzuur kunnen we de talgproductie en ontstekingen aanpakken. Meestal worden er combinatie van zuren gebruikt voor een optimaal resultaat.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij intensieve peelings ontstaat ongeveer twee dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan een week aanhouden.

Aantal benodigde behandelingen

Wij adviseren om bij actieve acné elke twee tot vier weken een behandeling
te ondergaan. Zodra uw huid rustiger wordt, kan de behandelfrequentie geleidelijk afnemen. U kunt het behaalde resultaat onderhouden door met enige regelmaat op behandeling te komen en thuis de geadviseerde huidproducten te blijven gebruiken.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste huidverzorging voor thuis. Wij bespreken met u ook de invloed van uw levensstijl en voeding.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van acné in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

Plan GRATIS kennismaking – Samantha Versantvoort

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici.