IPL (Intense Pulsed Light) is een effectieve manier om roodheid (couperose, diffuse roodheid of rosacea) of pigmentvlekken te verminderen. Huidpraktijk Nieuwkoop werkt met de Lumenis M22.

De behandeling

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) wordt geabsorbeerd door de bruine kleur van het pigment of de rode kleur van de bloedvaatjes, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de wanden van de bloedvaatjes aan elkaar plakken of worden de pigmentcellen beschadigd, waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat roder en licht gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste reactie. In de dagen na de behandeling kunnen de pigmentvlekjes of vaatjes tijdelijk meer zichtbaar zijn. Dit is een goed teken en toont aan dat de huidoneffenheden goed het licht hebben geabsorbeerd. Als u wilt kunt u zelf uw huid camoufleren. Afhankelijk van de indicatie, het behandelde oppervlakte en het herstelvermogen van de huid kan het enkele dagen tot twee weken duren voor de huid hersteld is.

Aantal benodigde behandelingen

Meestal zijn er één tot vier behandelingen nodig voor het verminderen van de roodheid en één tot twee behandeling voor het pigment. Dit is per persoon verschillend en ook afhankelijk van de indicatie.

Tussen de behandelingen zit een periode van 3 à 4 weken. Verschillende factoren, zoals zonlicht, huidveroudering en erfelijke gevoeligheid kunnen ervoor zorgen dat de roodheid of het pigment terugkomt. Daarom kan een onderhoudsbehandeling in de toekomst gewenst zijn.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste verzorging voor thuis. Wij bespreken met u ook de invloed van uw levensstijl en zongedrag.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van pigmentvlekken of roodheid in het gelaat wordt in veel gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op de link om direct te kijken of u vergoeding krijgt bij uw verzekeringsmaatschappij en gekozen pakket.

Plan GRATIS kennismaking – Samantha Versantvoort

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici.