Met microneedling worden door middel van kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terechtkomen, kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de microneedling behandeling activeren wij het natuurlijk herstelproces van in de huid. Hierdoor worden fibroblasten aangemaakt die het collageen en elastine stimuleren in de huid. De huid krijgt hierdoor meer volume, stevigheid en de huidteint ziet er egaler en stralender uit.

Wanneer Microneedling?

Microneedling kan voor bijna alle indicaties ingezet worden, zoals fijne lijntjes, verslapte huid, acne-littekens, donkere verkleuringen, grove poriën, zon beschadigde huid, striae, doffe huid en rosacea.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en brengt vervolgens een serum aan. Daarna beweegt de huidtherapeut de microneedling verschillende banen over uw huid. Tijdens de behandeling ervaart u lichte prikjes, die goed te verdragen zijn. De behandeling wordt afgesloten met een koud kompres om de huid te koelen en te kalmeren.

Na de behandeling

Door de microneedling kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling blijft de huid ook nog wat roder, binnen 24 uur trekt de roodheid weg.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de microneedling in een kuurverband (van 3 of 6 behandelingen) te volgen, elke 4 weken in het gezicht en elke 6 weken op het lichaam. Er zit geen maximum aan het aantal behandelingen, maar wacht na een kuur minimaal zes maanden tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste verzorging voor thuis. Wij bespreken met u ook de invloed van uw levensstijl en voeding.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van acné-littekens in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

Plan GRATIS kennismaking – Samantha Versantvoort

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici.