Camouflagetherapie wordt toegepast om kleurafwijkingen in de huid minder zichtbaar te maken. Hierbij kan het gaan om hyper of hypopigmentatie, littekens, acne, roodheid, couperose, wijnvlek of brandwonden.
Huidpraktijk Nieuwkoop gebruikt de camouflage producten van Dermacolor, Lycogel en jane iredale. De laatste twee merken adviseren wij niet alleen voor camouflagetherapie, maar ook als foundation voor cliënten zonder huidproblemen. Tijdens het adviesgesprek bespreken we welke camouflage het meest geschikt is voor uw huidbehoefte.

Lycogel

Lichte dekking of camouflage met Lycogel kan het allemaal. Elk Lycogel product is voorzien van het unieke LYCO-complex, de Designer Gel Base technologie en zonbescherming. Deze technologie zorgt dat de huid wordt voorzien van zuurstof, hydratatie en voeding. De huid wordt actief verzorgd en herstelt aanzienlijk sneller na een huidbehandeling. Bovendien sluiten de producten de huid niet af.

Jane Iredale

Meer dan 25 jaar geleden stelde Jane Iredale zich een make-up voor die goed was voor de huid, met schone ingrediënten en huidvriendelijke voordelen. Daarnaast was het voor haar belangrijk dat de make-up erg goed blijft zitten! Als casting director en producer werkte Jane nauw samen met acteurs die worstelden met een probleemhuid die verergerd werd door zware toneel make-up en ze vroeg zich af: “Waarom kan make-up niet goed zijn voor de huid?” Met haar merk jane iredale bracht ze een revolutie teweeg in de schoonheidsindustrie.

jane iredale werkt met een ‘skincare system’. De gedachte hierachter is dat de basis altijd wordt aangebracht in drie stappen. Als eerste wordt de primer aangebracht, vervolgens de foundation en als afsluiting wordt het geheel gefixeerd met een spray. Aan dit ‘skincare system’ kunnen verschillende extra make-up producten worden toegevoegd. Denk aan een concealer, blush of oogmake-up.

Dermacolor

Met de producten van Dermacolor kun je plekken op je gezicht of lichaam verbergen, die je liever niet toont. Dit kunnen tatoeages zijn, maar bijvoorbeeld ook wijnvlekken of littekens.Het meest gebruikte product is de Dermacolor Camouflagecrème. Dit is een soort super goed dekkende concealer, die veeg- en watervast kan worden gemaakt. Het product is op basis van bijenwas en is hypoallergeen. De camouflagecrème is in 30 verschillende kleurtinten, welke ook nog te mengen zijn. Zo komen we samen altijd tot de perfecte match voor jouw huid!

De behandeling

Tijdens een camouflagetherapie behandeling brengt de huidtherapeut een camouflage vloeistof aan op uw huid. Samen met u wordt de juiste kleur voor uw huid gekozen. De huidtherapeut geeft tijdens de behandeling tevens uitleg over hoe u thuis zelf het beste de camouflage op uw huid kunt aanbrengen.

Na de behandeling

U kunt geen huidreactie verwachten van een camouflagetherapie behandeling.

Aantal benodigde behandelingen

In de meeste gevallen raden wij een tot twee camouflagetherapie behandelingen aan.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste verzorging voor thuis.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van camouflagetherapie en camouflageproducten wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

Plan GRATIS kennismaking – Samantha Versantvoort

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici.