We worden geboren met ongeveer vijf miljoen haarzakjes verspreid over ons lichaam. Hoe deze verdeeld zijn is vastgelegd in onze genen en wordt geactiveerd door hormonen. De meeste haarzakjes maken donshaartjes aan, een kleiner aantal maken dikke, stugge haren aan. Deze haren zijn vaak beter zichtbaar en worden als storend ervaren. Gepigmenteerde haren die storend zijn, kunnen effectief worden behandeld met laserontharing.

De behandeling

Het licht van de diode laser wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit geen nieuwe haar meer kan groeien. Omdat het licht alleen bij het pigment in het haarzakje kan komen, blijft de huid zelf ontzien.

Na de behandeling

Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Bij donkere haren en een licht huidtype (veel contrast) kunnen minder behandelingen het gewenste resultaat geven. Bij lichte haren en een getinte huid (weinig contrast) zijn er soms meer behandelingen nodig.

Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd op voorhand door de huidtherapeut voorspeld worden. Tijdens de behandelperiode wordt de voortgang regelmatig met u geëvalueerd.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

Plan GRATIS kennismaking – Samantha Versantvoort

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici.