Fruitzuur peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Ze hebben de kracht om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings kunnen we huidproblemen aanpakken, of verbeteren we de huidconditie. Elk zuur zorgt voor celvernieuwing maar daarnaast heeft ieder zuur zijn unieke eigenschappen.

Soorten peelings

Er zijn peelings die ontstekingen remmen, talgproductie remt, pigmentvlekken verlicht en zelfs het bindweefsel stimuleert tegen rimpels en verslappingen.

Wij werken met diverse peelings van de merken Enerpeel en Dermaquest. Tijdens het adviesgesprek bespreken we welke peeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte.

Enerpeel

Enerpeel is een medische peelinglijn met een medische CE en een unieke, gepatenteerde aflevertechnologie.  Enerpeel levert resultaten van hoog niveau met minimale huidirritatie. Enerpeel is ontwikkeld door dezelfde producent als die van de wetenschappelijk onderbouwde Tebiskin-productlijn.

Dermaquest

De peelings van Dermaquest zijn ontwikkeld door een team vooraanstaande wetenschappers en specialisten en behoort tot het topsegment. De behandelingen zijn revolutionair en bieden een effectieve oplossing voor een breed scala aan huid indicaties zonder een langdurig herstelproces.

De behandeling

Wij maken een op maat behandelplan voor u. Daarbij is dagelijks productgebruik een essentieel onderdeel.

Alvorens er gestart kan worden met de peelings dient u uw huid minimaal 2 weken voor te bereiden. Dit zorgt enerzijds voor een goed doorlaatbare huid, waardoor we de peeling veilig kunnen uitvoeren. Ook zorgt het ervoor dat we gericht op uw huidtype, probleem, indicatie producten in gaan zetten waardoor u al een verschil kan gaan merken thuis, maar ook na de behandelingen het resultaat kan behouden en dat u minder last zal hebben van de peelings (hersteltijd).
Tijdens de peelings en na de peelings, maar ook in de verschillende seizoenen zal het productadvies kunnen worden aangepast.

Na de behandeling

Na de behandeling zal uw huid als het waren gaan vernieuwen. Dit kan ervoor zorgen dat u een wat droger gevoel krijgt, trekkerig en uw huid kan gaan schilferen.

De mate van schilfering hangt af van de sterkte van de peeling (oppervlakkige, middel of diep). Het is van belang om uw huid na zulke behandelingen extra te beschermen tegen invloeden van de zon (SPF 30 of 50) en eventueel extra te voeden met Hyaluronzuur. Hier kunnen wij u gericht advies over geven. Reactie op de peeling is geheel afhankelijk van de gekozen peeling. Reken in ieder geval op 24-48 uur roodheid en een licht gevoelige huid. Na 2 tot 3 dagen begint de huid veelal te schilferen.

Wanneer wij sterke peelings gaan inzetten zult u doorgaans iets langer vervellen dan met oppervlakkige peelings.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van 3 tot maximaal 6 behandelingen te volgen, elke twee tot vier weken. Bij elke behandeling ziet u vooruitgang. U bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de huid te laten peelen door de huidtherapeut.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoeken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw huidbehoefte. Tevens geven wij huidadvies over de juiste verzorging voor thuis. Wij bespreken met u ook de invloed van uw levensstijl en voeding.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van peelings voor acne en acne-littekens in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Klik op link om direct te kijken welke vergoeding u krijgt bij uw verzekering.

Plan GRATIS kennismaking – Samantha Versantvoort

Telefoon: 085-0604843
Whatsapp085-0604843
(klik om een bericht te sturen)
Email: team@huidpraktijk.nl
Aangesloten bij: NVH, BIG, Laserveiligheid, Kwaliteitsregister Paramedici.